1 Μαρ 2008

Οπισθοδρομισμός και Φασιστική προπαγάνδα από τα σούργελα του κΕΜΟ (μέρος Α’)

ΕΛΛΑΣ

Μέρος Α’: Μια εισαγωγή

Δεν αναφέρομαι στην «ΚΕΜΟ Κατασκευαστική», δεν απορρίπτω οτιδήποτε αναφέρει το ΚΕΜΟ και ούτε θέλω να απαξιώσω τους επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτό, ωστόσο:

Με αφορμή την πρόσφατη ημερίδα που έλαβε χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους αλβανοτσάμηδες επανήλθαν κάποια πράγματα στην επικαιρότητα. Δεν αναφέρομαι στους δοσίλογους αλβανοτσάμηδες που συνεργάστηκαν με τους φασίστες και τους ναζιστές, αλλά στους σύγχρονους απολογητές τους.

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Μ.Κ.Ο. Κ.Ε.Μ.Ο., η οποία ιδρύθηκε το 1996 (Σημίτης - Ιμια κ.λπ.). Μεταξύ των στελεχών του κΕΜΟ συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής την τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον Ελληνικό Κρατικό μηχανισμό.



Επίσης, στα μέλη του κΕΜΟ συγκαταλέγεται ο συνταγματολόγος και συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου Νίκος Αλιβιζάτος. Το αστείο είναι πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σημερινός υπουργός εσωτερικών έχει καταγγείλει ενέργειες του κΕΜΟ στο παρελθόν!

Το κΕΜΟ έγινε παλαιότερα στόχος βαρύτατων καταγγελιών από 100 ακαδημαϊκούς μεταξύ των οποίων και στελέχη της Παμμακεδονικής για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ελλάδας μέσω της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης (!!!) και της αναβάθμισης διαφόρων τοπικών ιδιωμάτων σε "μειονοτικές" γλώσσες.


Για τις δραστηριότητες του ΚΕΜΟ έχουν αναφερθεί:

- Ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης θεωρεί το ΚΕΜΟ αγνώστου προελεύσεως οργάνωση!

- Εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εθνικά ύποπτες δραστηριότητες (1998)- "Πέπλος μυστικότητας και συνωμοτική ατμόσφαιρα χαρακτήρισαν την τελευταία εκδήλωση του ΚΕΜΟ για τη μελέτη της βλάχικης γλώσσας, η οποία μάλιστα διοργανώθηκε ερήμην των Βλάχων."

- Σύμφωνα με άρθρο του Καρκαγιάννη της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από την Ελληνική Πολιτεία!

- Εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ: Αναφορά στον κ. Τσιτσελίκη (Ιδρυτικό μέλος κΕΜΟ), ως γνωστού και ως πρωτεργάτη του κΕΜΟ και κατά φήμες περιστασιακού συμβούλου της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης».


Το έχουν καταγγείλει:

- Η Παμμακεδονική Αμερικής
Νίνα Γκατζούλη - Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής 2006: Μεταξύ των στελεχών του συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό.

- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων

- Η Ο.Α.Σ.Π.Ε. για τις μεθοδεύσεις του Κ.Ε.Μ.Ο.

- Ο Φώτης Κιλιπίρης (πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων).

- Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βλαχοχωρίων είχαν καταγγείλει το ΚΕΜΟ για προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτων μειονοτήτων.


Ακολουθεί άρθρο αναφορά για τους δογματικούς, επίκουρους, λέκτορες και υπάλληλους βιβλιοθηκών της πρόσφατης ημερίδας για τους δοσίλογους Αλβανοτσάμηδες που συνεργάστηκαν με τους φασίστες και τους ναζιστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: